Србија и Балкан

У четвртак наставак дијалога у Бриселу: Нема састанка представника Београда и Приштине

Портпарол Европске комисије Петер Стано рекао је да су представници Београда и Приштине позвани на састанак који ће бити одржан на маргинама Европског савета касније ове недеље
У четвртак наставак дијалога у Бриселу: Нема састанка представника Београда и ПриштинеGetty © Carl Court/Getty Images

У четвртак би у Бриселу требало да буду одржани одвојени састанци званичника Београда и Приштине са званичницима Европске уније, сазнаје Танјуг у европским изворима.

Исти извор је додао да две стране неће имати заједнички састанак на високом нивоу.

Детаљи о месту и времену састанака тек би требало да буду објављени.

Портпарол Европске комисије Петер Стано рекао је раније данас да су представници Београда и Приштине позвани на састанак који ће бити одржан на маргинама Европског савета касније ове недеље.

Он је навео да су разговори специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака, протеклог викенда са званичницима у Београду и Приштини, били фокусирани на то како унапредити имплементацију Охридског споразума.

"Не постоји намера да се он замени", рекао је Стано новинарима у Бриселу.

Он је казао да се разговарало о различитим предлозима и идејама од којих су неки у писаној форми, укључујући и "модеран европски предлог статута Заједнице општина са српском већином (ЗСО)".

"Очекујемо брзе акције које ће показати да су обе стране посвећене наставку процеса нормализације, испуњавањем обавеза из дијалога о Споразуму о путу ка нормализацији, као и свих претходних споразума без предуслова или одлагања", поручио је Стано.

Казао је да су представници Београда и Приштине позвани на састанак, који ће бити одржан на маргинама Европског савета касније ове недеље.

image