Србија и Балкан

Ситуација се компликује? Курти прихватио нови план Запада

Шта подразумева нови план за сада није јасно, осим да је о њему било речи током посете "велике петорке" Београду и Приштини
Ситуација се компликује? Курти прихватио нови план Запада© Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти прихватио је позив да се састане са лидерима водећих европских земаља у Бриселу 26. октобра као и њихов нови план за даље преговоре са Београдом, преноси Радио Слободна Европа (РСЕ).

Како се наводи у саопштењу Владе тзв. Косова, на које се позива РСЕ, "Курти је изразио сагласност да ће нови план бити оквир за наставак даљих разговора са савезничким земљама, САД, Немачком, Француском и Италијом, који би требало да обезбеди снажну безбедносну компоненту и да ојача изгледе за чланство у међународним организацијама".

Шта подразумева нови план Запада за сада није јасно, осим да је о њему било речи током посете "велике петорке" Београду и Приштини.

Председник Србије Александар Вучић, који ће се у Бриселу одвојено састати са лидерима Немачке, Француске и Италије, рекао је раније да састанак са "великом петорком" није био лак.

"Нема ту за нас лаких тема, не могу да говорим о детаљима, јер је такав договор. Све око КиМ за нас је изузетно тешко", рекао је председник за ТВ Пинк.

image