Србија и Балкан

Потписан коалициони споразум опозиционих странака окупљених око листе "Србија против насиља"

Председник СДС Борис Тадић саопштио је да га је председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић, у име предизборне листе "Србија против насиља", обавестио да за ту странку ипак нема места
Потписан коалициони споразум опозиционих странака окупљених око листе "Србија против насиља"© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Данас је званично потписан коалициони споразум странака опозиције окупљених око листе "Србија против насиља".

Носиоци листе су Мирослав Алексић и Мариника Тепић.

"Ови људи су сва неслагања оставили са стране како не би изневерили ваше поверење", једна је од порука са конференције.

Иначе, председник Социјалдемократске странке Србије (СДС) Борис Тадић саопштио је да га је председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић, у име предизборне листе "Србија против насиља", обавестио да за ту странку ипак нема места на листи.

"Шокирани смо наведеним разлогом да смо прекасно одговорили", написао је Тадић на друштвеној мрежи Икс.

Према његовим речима, СДС је у четвртак саопштила да је прихватила да буде део листе, а Алексић их је обавестио да "ипак нема места" за ту странку, иако их је истог дана јавно позвао да се изјасне.

Тадић је додао да је СДС прихватила "минимум услова" пре више недеља када су почели преговори и када је постигнут договор, а да су у четвртак то само јавно и поновили.

"Посебно смо шокирани чињеницом да се испоставило да су преговори са Алексићем заправо били преговори о поткупљивању наших функционера посланичким местима да пређу у његову странку, а не стварно преговори о учешћу СДС-а на листи 'Србија против насиља'", написао је Тадић.

image