Србија и Балкан

Тадић: СДС прихвата да учествује на изборима на листи "Србија против насиља"

Без обзира на неслагања са политичким деловањем неких од учесника ове листе, "зарад општег интереса и јединства опозиције" СДС прихвата понуду да изађе заједно на парламентарне изборе, наводи се у саопштењу председника странке Бориса Тадића
Тадић: СДС прихвата да учествује на изборима на листи "Србија против насиља"© A.K./ATAImages

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић саопштио је данас да ова странка прихвата да учествује на предстојећим изборима на листи "Србија против насиља", одговарајући јавно, како је навео, на понуду коју је изнео лидер Народног покрета Србије и један од носилаца ове листе Мирослав Алексић.

Тадић је навео да су спремни да већ данас потпишу коалициони споразум и да у складу са одлуком органа странке пошаљу имена која би их представљала на овој листи на парламентарним изборима.

Он је у саопштењу објаснио да без обзира на неслагања са политичким деловањем неких од учесника ове листе, "зарад општег интереса и јединства опозиције", СДС прихвата понуду да буде њен део и истакао да је "зарад стварне борбе против насиља, кључно да сви оставимо све сукобе и сујете по страни".

Тадић је навео и да било какве калкулације у вези са бројем посланичких мандата не смеју бити препрека заједничкој борби и да би за "будућност Србије било погубно да такви разлози доводе до расипања гласова".

Он је у саопштењу додао да прихватају да "под минимумом услова" буду део ове листе, јер све друго, како је рекао, не би био позив на сарадњу, већ само изговор за поделу опозиције.

image