Србија и Балкан

Ко је све на листи СНС: Уз политичаре ту су и интелектуалци, спортисти, уметници

Испуњен је услов да на листи буде минимум 40 одсто мање заступљеног пола
Ко је све на листи СНС: Уз политичаре ту су и интелектуалци, спортисти, уметници© TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Први на листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане" коју је данас Републичка изборна комисија прогласила, је председник Српске напредне странке Милош Вучевић.

Међу првих пет кандидата су премијерка Ана Брнабић и директор Музеја жртава геноцида историчар Дејан Ристић, лекар Марија Здравковић и досадашњи председник парламента Владимир Орлић.

На листи су и професор Стојан Раденовић, економиста Сања Џајић, прослављени кошаркаш Дејан Томашевић, као и Никола Селаковић, Арно Гујон, Миленко Јованов, Невена Ђурић, Сандра Божић, Златибор Лончар, Жељко Ребрача, Владимир Ђукановић, Петар Петковић, Жика Гојковић, Зоран Драгишић.

Међу уметницима на листи су и оперска певачица Јадранка Јовановић, глумац Лепомир Ивковић и оперска певачица Љубица Вранеш, као и виолиниста Јован Колунџија.

Такође на листи је и некадашњи председник Српске листе Горан Ракић из Косовске Митровице.

Ту су се нашли и Биљана Пантић Пиља, Маријан Ристичевић, Небојша Бакарец, Милован Дрецун, Миодраг Линта, Радослав Милојичић.

Међу кандидатима је и Татјана Мацура из Удружења Маме су закон, као и Радослав Милојчић, дугогодишњи функционер и посланик Демократске странке. На листи је и пољопривредник Дејан Булатовић, који је у актуелни сазив парламента ушао на листи "Уједињених", као и бивши лидер ПОКС Жика Гојковић.

Међу предложеним кандидатима су и некадашњи посланици СПО Александар Чотрић и Александар Југовић.

На коалиционој листи су поред кандидата СНС и представници Покрета социјалиста, ПУПС-а, СДПС-а, СНП-а, Здраве Србије.

На листи су кандидати Покрета социјалиста Бојан Торбица и Ђорђе Комленски, а ту су и представници Здраве Србије Милољуб Албијанић и Ивана Стаматовић, али и представници коалиционих партнера као што су Муамер Бачевац из СДПС, Милан и Стефан Кркобабић из ПУПС-а.

Испуњен је услов да на листи буде минимум 40 одсто мање заступљеног пола.

image