Србија и Балкан

Шешељ: СРС са СНС на београдским, општинским и градским изборима

Ако буде неопходна шира коалиција на републичком нивоу, ако напредњаци сами не буду могли да формирају владу или не могу заједно са социјалистима, ми смо онда једино спремни са њима да уђемо у владу. Свакако никада нећемо са прозападном опозицијом, рекао је Шешељ.
Шешељ: СРС са СНС на београдским, општинским и градским изборима© Amir Hamzagic/ATAImages

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да ће СРС наступити са СНС на београдским, општинским и градским изборима у унутрашњости Србије.

"Имао сам разговоре са Александром Вучићем, Аном Брнабић и Дарком Глишићем и договорили смо се да СРС иде у коалицију са СНС на београдским изборима и на општинским и градским изборима у унутрашњости Србије. Наши представници ће бити заступљени на кандидатским листама и учествоваћемо после избора у извршној власти", рекао је Шешељ на "ТВ Хепи".

Он је објаснио да ће Српска радикална странка на републичким и покрајинским изборима наступити самостално, а на локалним са напредњацима, јер су им на том нивоу, како је рекао, програми подударни.

"Наше разлике постоје на републичком нивоу и тамо ћемо имати одвојене листе и посебно идемо на изборе. Али ако буде неопходна шира коалиција на републичком нивоу, ако напредњаци сами не буду могли да формирају владу или не могу заједно са социјалистима, ми смо онда једино спремни са њима да уђемо у владу. Свакако никада нећемо са прозападном опозицијом", рекао је Шешељ.

image