Србија и Балкан

Словенија: У Пирану и Изоли се излило море

Штаб цивилне заштите за Северну Приморску саопштио је да је јутрос нешто после пет сати дошло до покретања клизишта, дужине од 10 до 15 метара, у насељу Јазне
Словенија: У Пирану и Изоли се излило море© Tanjug/FOTO HINA/ MARIO STRMOTIĆ

У Пирану и Изоли у Словенији, због изливања мора, огласиле су се сирене које упозоравају на опасност јер постоји могућност, према прогнозама хидролога, поплаве у нижим деловима обале до висине од око 40 центиметара.

Због плављења дуж водотокова, ватрогасци су током ноћи интервенисали на Бледу, у Крању, Радовљици и Камнику, објавила је РТВ Словеније.

Штаб цивилне заштите за Северну Приморску саопштио је да је јутрос нешто после пет сати дошло до покретања клизишта, дужине од 10 до 15 метара, у насељу Јазне у општини Церкно које угрожава стамбени објекат.

Проблема је током ноћи било и у атару Ратече, где је ниво воде у језеру Ледине достигао критичну границу и где је поплављено неколико објеката и пут Ратече–Планица.

Словеначка Агенција за животну средину издала је за данас наранџасто упозорење, за северозапад земље због могућих пљускова, а за југозапад због јаких налета ветра који су јутрос прелазили 50 километара на сат, јавио је Радио Словенија.

Како је саопштено из Агенције, киша и олуја ће престати до средине дана.

image