Србија и Балкан

Лајчак са опозицијом у Приштини, Кфором и дипломатама: Веома продуктиван дан

Пре састанка се спекулисало да ће Лајчак опозицији представити међународни нацрт за формирање Заједнице српских општина
Лајчак са опозицијом у Приштини, Кфором и дипломатама: Веома продуктиван данwww.globallookpress.com © Li Muzi, via www.imago-images.de

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је данас да је одржао одвојене састанке са америчким изаслаником Џефријем Ховенијером и другим дипломатским представницима на тзв. Косову, као и са командом Кфора и члановима приштинске опозиције.

Лајчак је навео да је са њима разговарао о најновијим дешавањима у дијалогу и наредним корацима.

"Имао сам данас веома продуктиван дан на Косову уз добре разговоре о најновијим дешавањима у Дијалогу уз посредовање ЕУ и будућем путу. Захваљујем свим саговорницима на активној улози и подршци", написао је Лајчак на Иксу фотографије са састанака које је одржан. 

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине допутовао је у понедељак у ненајављену дводневну посету Приштини, где се састао са званичницима привремених приштинских институција.

Састанку су присуствовали председавајући Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај, председник Демократске партије Косова Мемљи Краснићи, као и потпредседник Демократског савеза Косова Љутфи Хазири, наводи телевизија "Кљан Косова". 

Додаје се да је пре састанка са опозиционим представницима Лајчак разговарао са свим изасланицима земаља Европске уније акредитованим на "Косову". Том приликом разговарано је о томе "како даље" у дијалогу Београда и Приштине, као и о европским интеграцијама, преноси "Кљан Косова".

Пре састанка, спекулисало се да ће Лајчак опозицији представити међународни нацрт за формирање Заједнице српских општина.

Лајчак се синоћ састао са главним преговарачем Приштине Бесником Бисљимијем, са којим је, како је навео на Иксу, разговарао о потреби да се у потпуности примени споразум о нормализацији, као и о наредним корацима. 

image