Србија и Балкан

Мандић: Штитићу интересе црногорских грађана и градити мостове између ЦГ и Србије

У разговору са отправницом послова Амбасаде Србије у Црној Гори потврђен је интерес за побољшање политичког дијалога и добросуседских односа две земље
Мандић: Штитићу интересе црногорских грађана и градити мостове између ЦГ и Србије© TANJUG/AP Photo/Risto Bozovic

Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић поручио је, у разговору са отправницом послова Амбасаде Србије у Црној Гори Јелисаветом Чолановић, да ће се снажно залагати за заштиту интереса црногорских грађана и да ће градити мостове између Црне Горе и Србије.

Како је саопштено из Скупштине, Мандић је рекао да је састанак прилика да две земље додатно унапреде традиционално блиске и пријатељске односе.

"Са позиције председника Скупштине, снажно ћу се залагати да штитим интересе грађана Црне Горе, као и да градим мостове између наше две земље", рекао је Мандић.

У разговору је потврђен интерес за побољшање политичког дијалога и добросуседских односа, уз акценат да комуникација на највишем нивоу треба да допринесе оснаживању потенцијала за јачање сарадње у свим областима од заједничког интереса.

Мандић је истакао да је улога свих политичких актера да раде на помирењу у подељеном друштву. 

Нагласио је да, уз континуирани политички дијалог, сарадњу две земље додатно учвршћују и учестали контакти припадника два народа.

Чолановић је честитала Мандићу ступање на дужност председника Скупштине и навела да је уверена да ће радити у корист свих грађана Црне Горе и грађана Србије који живе у Црној Гори.

"Уздамо се у Вашу мудрост и верујемо да политичари и у Црној Гори и у Србији треба да сарађују за општу добробит", казала је Чолановић.

Подсетила је да је парламентарна сарадња неопходан фактор у међудржавном дијалогу и навела да очекује да ће Мандић посетити Народну скупштину Србије након конституисања будућег сазива.

Из Скупштине су казали да су саговорници, поред осталог, разговарали о бројним питањима која се тичу побољшања статуса грађана у Црној Гори и Србији.

"Током састанка је изражено очекивање да ће Србија ускоро добити амбасадора у Црној Гори, што би било важно за даљу сарадњу две земље", наводи се у саопштењу.

image