Србија и Балкан

Приштина без компромиса: Једини договор је састанак главних преговарача 16. новембра у Бриселу

У фази смо имплементације споразума, а не преговора, категоричан је заменик Аљбина Куртија Бесник Бисљими
Приштина без компромиса: Једини договор је састанак главних преговарача 16. новембра у Бриселу© Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Наредни састанак главних преговарача у дијалогу Београда и Приштине биће одржан 16. новембра у Бриселу, најавио је данас заменик Аљбина Куртија Бесник Бисљими.

Бисљими је на конференцији за новинаре рекао да је једино што је договорио са изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком да се следећи састанак одржи 16. новембра у Бриселу.

"Следећи састанак биће следећег четвртка у Бриселу. Ово је једини договор који смо постигли", рекао је он, преноси "Косово онлајн".

Како је напоменуо, у Бриселу више нема компромиса.

"С тим је готово. Ми смо у фази имплементације споразума, а не преговора. Косово инсистира да се споразуми имплементирају у потпуности", нагласио је Бисљими.

Лајчак је, пре два дана, током посете Приштини, казао да је са Бисљимијем разговарао о нерешеним питањима у вези са дијалогом и да је циљ посете био да се поставе темељи за наредни састанак главних преговарача.

Указао је да је предложио дневни ред за тај сусрет, на коме ће "фокус бити на постизању тренутног напретка у примени Споразума и изналажењу трајних решења за изазовну ситуацију на северу".

image