Србија и Балкан

После две године: Стигли српски лекови на КиМ, недостаје још много тога

Директор КБЦ Косовска Митровица изразио наду да неће више бити препрека за снабдевање здравствених установа лековима из централне Србије
После две године: Стигли српски лекови на КиМ, недостаје још много тога© Tanjug/STR

Директор КБЦ Косовска Митровица Златан Елек рекао је данас да прва пошиљка лекова из централне Србије после више од две године представља први корак ка редовном снабдевању здравствених установа на КиМ.

Он је изразио наду да убудуће неће бити административних препрека.

Елек је за Танјуг навео да су јуче у здравствене установе на КиМ стигла два шлепера, један са инфузионим растворима и други у којем су били су антибиотици, део цитостатика, фраксипарин и низ других лекова.

"Верујем да је ово први корак ка редовном снабдевању КБЦ-а лековима, да ово није последња испорука, да ћемо континуирано бити снабдевани и да нећемо наилазити ни на какве административне препреке, које нису потребне", рекао је Елек.

Истакао је да су лекови неопходни за пацијенте без обзира на њихову расну и националну припадност или политичко опредељење.

Додао је да на КиМ, где лекови нису стизали две године и три месеца и даље недостаје велики број лекова и још једном истакао да се нада да уз добру вољу неће бити препрека и да ће здравствене установе моћи да континуирано пружају негу пацијентима.

image