Србија и Балкан

У КБЦ Косовска Митровица стигао први камион са лековима из Србије

Реч је о првој пошиљци из централне Србије, после две године и три месеца
У КБЦ Косовска Митровица стигао први камион са лековима из Србије© FOTO TANJUG/ STR

Први камион са лековима и медицинским материјалом стигао је данас поподне у Клиничко-болнички центар Косовска Митровица, након што је пре недељу дана послат из централне Србије, рекао је Танјугу директор КБЦ Косовска Митровица Златан Елек.

Елек је навео да је камион стигао око 17 часова, као и да је реч о првој пошиљци из централне Србије, после две године и три месеца, коју су одобрили органи привремених приштинских власти.

Три шлепера су у петак увече стигла на Косово и Метохију. Првобитно су послати на Царински терминал у Приштини, а данас су стигли у Косовску Митровицу.

"У 17 часова у КБЦ Косовска Митровица стигао је први шлепер са инфузионим растворима намењеним за лечење пацијената. Очекујемо да у року од сат времена стигне и други шлепер у ком се налазе неопходни лекови, антибиотици, анестетици, аналгетици и остали лекови који су нама преко потребни за лечење пацијената", изјавила је за "Косово онлајн" начелница болничке апотеке, магистар Драгана Пајовић, специјалиста фармације у КБЦ Косовска Митровица.

image