Србија и Балкан

Дачић: СПС се бори да има што значајнију улогу у власти

И прошли пут смо на изборе ишли са слоганом "Ивица Дачић премијер Србије" и мислим да би поштено било да све листе изађу са тим кога ће кандидовати за премијера, рекао је председник СПС-а
Дачић: СПС се бори да има што значајнију улогу у власти© FOTO TANJUG/ PRES SLUŽBA SPS BEOGRAD

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић је са кандидатима са листе "Ивица Дачић премијер Србије" посетио општину Гроцка и том приликом истакао да су избори који ће се одржати 17. децембра наставак оних који су одржани прошле године и да је циљ СПС-а да има што значајнију улогу у власти.

"Ми се боримо да имамо што значајнију улогу у власти. И прошли пут смо ишли са слоганом 'Ивица Дачић премијер Србије' и мислим да би поштено било да све листе изађу са тим кога ће кандидовати за премијера", рекао је Дачић.

Објаснио је да се на тај начин поставља обавеза према бирачима, да ако гласају за СПС, да знају за шта гласају.

"Није наш слоган да бих ја лечио своју сујету или комплекс, ми овде говоримо о нашем политичком циљу, а наш политички циљ је да освојимо довољан број гласова, да ли ће то бити могуће зависи од подршке народа", рекао је Дачић и додао да ако СПС освоји довољан број гласова да ће он као председник странке бити кандидат за премијера.

Нешто раније током дана, на предизборном скупу странке у Земуну, Дачић је напоменуо да је победа социјалиста и досадашњих коалиционих партнера у Београду, у интересу стабилности и наставка развоја града.

Дачић је истакао да је Београд данас модерна престоница, и да нико не може оспорити његов статус најперспективније метрополе у овом делу Европе, те додао да је престоница захваљујући залагању СПС-а и њихових коалиционих партнера постао центар овог региона.

"Управо наставак преданог рада и развој великих, стратешки важних пројеката, и сви резултати које смо заједнички постигли овде у Београду, представљају кључ политичке стабилности", рекао је Дачић.

Функционер СПС Никола Никодијевић рекао је да иза њиховог кандидата за градоначелника Томе Филе стоји тим озбиљних људи, који се састоји од професора, лекара, привредника и стручњака.

Кандидат за градоначелника, адвокат Тома Фила, подвукао је да је поновну кандидатуру за градоначелника коалиције СПС-ЈС-ЗС доживео као велику част, и да ће, без обзира на резултат, наставити да се бори за интересе Београђана.

image