Србија и Балкан

Кабинет Цвијановићеве демантовао да није дозволио присуство украјинског представника инаугурацији

Кабинет новоизабраног српског члана Председништва Босне и Херцеговине демантовао наводе појединицих медија
Кабинет Цвијановићеве демантовао да није дозволио присуство украјинског представника инаугурацији© Tanjug/AP Photo/Radivoje Pavicic

Кабинет новоизабраног српског члана Председништва Босне и Херцеговине демантовао је наводе појединих медија да се Жељка Цвијановић успротивила одлуци да украјински представник Серхи Миниаило присуствује инаугурацији чланова Председништва БиХ, пренела је Радио-телевизија Републике Српске.

Служба за протокол и церемонијал Председништва БиХ усаглашавала је списак званица са контакт особама новоизабраних чланова Председништва, а када су у питању чланови дипломатског кора, позвани су само резидентни амбасадори, односно шефови дипломатско-конзуларних мисија који своје седиште имају у Сарајеву, саопштено је из кабинета.

"Немамо ништа против присуства представника Украјине конститутивној седници Председништва БиХ, али имамо против лажних и злонамерних медијских текстова, који имају за циљ да дезинформишу јавност и дестабилизују политичку ситуацију у БиХ", додато је у саопштењу.

Конститутивна седница Председништва БиХ биће одржана данас у Сарајеву када ће бити извршена примопредаја дужности а новоизабрани чланови положити заклетву.

image