Лајчак: Корисне дискусије са Петковићем и Бисљимијем

У згради Европске службе за спољне послове данас је одржана нова рунда дијалога Београда и Приштине на техничком нивоу, уз посредство ЕУ

Високи изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да је на данашњим састанцима на техничком нивоу са директором Канцеларије за КиМ Владе Србије Петром Петковићем и главним преговарачем Приштине Бесником Бисљимијем било дискусија корисних за напредак у бројним питањима.

"Данас сам угостио главне преговараче 'Косова' Бесника Бисљимија и Србије Петра Петковића на рунди дијалога у Бриселу. Наше дискусије су биле корисне за напредак у вези са бројним питањима на нашем дневном реду", написао је Лајчак на налогу на мрежи Икс.

У згради Европске службе за спољне послове данас је одржана нова рунда дијалога Београда и Приштине на техничком нивоу, уз посредство ЕУ.

Након састанака, Петковић је изјавио да се разговарало о изради статута Заједнице српских општина, као првог конкретног корака у правцу формирања ЗСО, које српски народ на КиМ чека више од 10 година и додао да ће се ти разговори наставити.

"Они су јасно говорили о свим аспектима нацрта статута посебно o оном делу који се односи на извршне надлежности, пре свега на просторно планирање, здравство, образовање, економски развој и да је финансира Београд", рекао је Петковић.