Србија и Балкан

Јеремић: Србија мора бити неутрална, то подразумева увођење војног рока

Народна странка нуди програм чије су главне тачке одбацивање француско-немачког плана за КиМ, редефинисање односа са ЕУ, забрана копања литијума, финансијска сувереност и државна помоћ домаћој привреди и пољопривреди, рекао је Јеремић
Јеремић: Србија мора бити неутрална, то подразумева увођење војног рока© Amir Hamzagic/ATAImages

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да Србија мора да буде војно неутрална у односу на сукобе великих сила у 21. веку и додао да одржива војна неутралност подразумева увођење савременог војног рока.

"Политичка неутралност подразумева поштовање међународног права и да Србија не уводи санкције ниједној држави на свету осим санкција које је одобрио Савет безбедности УН", рекао је Јеремић за руски портал "РуСрбија – о Србији на руском".

Он је додао да се добри односи Србије са Русијом темеље на "историји и култури", али и на практичном разлозима, првенствено везаним за енергетски сектор и за подршку Русије Србији по питању Косова и Метохије.

Према његовим речима, Народна странка, која на изборе излази самостално, нуди програм чије су главне тачке одбацивање француско-немачког плана за КиМ, редефинисање односа са ЕУ, забрана копања литијума, финансијска сувереност и државна помоћ домаћој привреди и пољопривреди.

Јеремић ће на изборима 17. децембра бити носилац листе Народне странке "Сигуран избор. Озбиљни људи", уз Синишу Ковачевића, Санду Рашковић Ивић, Владимира Гајића и Марину Липовац Танасковић.

image