Србија и Балкан

Столтенберг данас стиже у БиХ

Шеф НАТО-а у Београд долази у уторак
Столтенберг данас стиже у БиХ© Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Генерали секретар НАТО-а Јенс Столтенберг допутоваће данас у БиХ, где ће са члановима Председништва БиХ имати радну вечеру, и где ће се сутра састати са непризнатим високим представником Кристијаном Шмитом, а затим и са председавајућом Савета министара БиХ Борјаном Кришто.

Током посете БиХ у оквиру турнеје по западном Балкану, Столтенберг ће посетити седиште НАТО-а у Сарајеву и састати се са војним лидерима и представницима међународне заједнице.

Након тога, шеф Алијансе путује у Приштину, где ће разговарати са председницом и премијером привремених приштинских институција, Вјосом Османи и Аљбином Куртијем, а потом ће обићи базу Кфора и разговарати са командантом Озканом Улуташом.

У уторак је планирана посета Београду и, како је наведено у саопштењу НАТО-а, састанак са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић.

Столтенберг у уторак поподне путује у Северну Македонију, где ће разговарати са председником и премијером те земље, Стевом Пендаровским и Димитром Ковачевским, као и председником Скупштине Талатом Џаферијем.

image