Србија и Балкан

Додатни замах односима Србије и Италије: Ђорђа Мелони стигла у једнодневну посету Београду (ВИДЕО)

Премијерку Италије дочекао је председник Александар Вучић
Додатни замах односима Србије и Италије: Ђорђа Мелони стигла у једнодневну посету Београду (ВИДЕО)© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас председницу Владе Републике Италије Ђорђу Мелони, која борави у једнодневној посети Србији.

Вучић је Мелонијеву дочекао на београдском аеродрому, а потом је организован и свечани дочек испред Палате "Србија", где ће двоје државника имати разговор у четири ока.

"Велика ми је част да у Београду угостим Ђорђу Мелони. Сигуран сам да ће ова посета дати додатни замах нашим односима. Италија је један од најважнијих политичких, али и економских партнера наше земље. Посебно сам захвалан госпођи Мелони на томе што је нашла времена да, упркос згуснутом распореду, посети Србију и пружи подршку на нашем европском путу", навео је Вучић на Инстаграму.

Вучић је пре два дана у Дубаију рекао да очекује срдачан разговор са италијанском премијерком.

На питање да ли ће тема разговора бити и могућност да се Италија активније укључи у преговоре са Приштином о чему је раније говорила Мелони, Вучић је за РТС рекао да ће и то бити тема, али и билатерална сарадња две земље и економски односи.

"Италија је један од најзначајнијих партнера, очекујем срдачан, добар разговор. Хвала Ђорђи Мелони што долази у Србију и то долази право из Дубаија и то је добра вест за људе у нашој земљи. То показује и како је Србија позиционирана и како има поштовање у свим деловима света и верујем да су то важне ствари", рекао је Вучић.

Председник је рекао да је посета Мелони важна за наше политичке односе и даљу подршку Италије напретку Србије на путу ка ЕУ, али и због тога јер је Италија други у ЕУ најзначајнији партнер Србије, а трећи најзначајнији партнер Србије укупно.

image