Србија и Балкан

Бившем саветнику Пацолија месец дана притвора: Умешан у убиство супруге, исценирао злочин

На захтев тужилаштва за одређивање притвора, данас је одржано рочиште, на којем је сведочио Наим Мурсељи, који је тврдио да је током злочина и сам био у опасности и да није побегао са лица места
Бившем саветнику Пацолија месец дана притвора: Умешан у убиство супруге, исценирао злочинGetty © Chris McGrath / Staff

Основни суд у Приштини одредио је данас притвор у трајању од месец дана Наиму Мурсељију, бившем саветнку некадашњег председника привремених приштинских институција Беџета Пацолија, и још двојици осумњичених за умешаност у убиство супруге Мурсељија, Љиридоне Мурсељи.

Како преноси Коха, Наим Мурсељи је оптужен за кривично дело "тешко убиство у саизвршилаштву", Гранит Плава за "тешко убиство и поседовање оружја без дозволе", а Куштрим Кокала, за којег су приштински медији раније пренели да је припадник такозваних косовских безбедносних снага, за "договор о извршењу тешког убиства".

На захтев тужилаштва за одређивање притвора, данас је одржано рочиште, на којем је сведочио Наим Мурсељи, који је тврдио да је током злочина и сам био у опасности и да није побегао са лица места.

У оптужници се наводи да је Мурсељи наоружао Плава и обећао му новац у износу од 30.000 евра за убиство Љиридоне Мурсељи, као и да је исценирао злочин.

Како се прецизира, постоји основана сумња да је Н.М, "са намером да на лукав начин лиши живота супругу", договорио убиство са Г.П, опремио га оружјем и исценирао кривично дело разбојништво, саопштено је из суда.

Наводи се и да је Н.М. управљао аутомобилом, у којем су били његова супруга и двоје деце, а потом се појавио Г.П са маском на глави и револвером у руци.

"По претходном договору, окривљени Н.М. и деца изашли су из аутомобила и напустили лице места", додаје се у оптужници, у којој се наводи да је Л.М. остала у аутомобилу када је Г.П. пуцао из непосредне близине и погодио је у врат, а она је од поледица задобијених рана преминула на лицу места.

Мурсељи и још двојица осумњичених за умешаност у убиство Љиридоне Мурсељи ухапшени су у петак.

Приштински медији у четвртак су објавили да је Љиридона Мурсељи убијена у аутомобилу, у којем је била са породицом.

image