Србија и Балкан

Ухапшен бивши саветник Пацолија, осумњичен да је наручио убиство супруге

Поред Мурсељија, ухапшена је још једна особа осумњичена за злочин, који је првобитно окарактерисан као "пљачка која је резултирала убиством"
Ухапшен бивши саветник Пацолија, осумњичен да је наручио убиство супруге© Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Бивши саветник некадашњег председника привремених приштинских институција Беџета Пацолија, Наим Мурсељи ухапшен је због сумње да је умешан у убиство своје супруге, саопштило је Косовска полиција и тужилаштво.

Како су навели, поред Мурсељија, ухапшена је још једна особа осумњичена за убиство Љиридоне Мурсељи.

Приштински "Репортери" наводи да је Мурсељи осумњичен да је наручио убиство своје супруге.

Коха додаје, позивајући се на неименоване изворе, да је лекар опште праксе који се сумњичи да је извршио убиство, признао полицији злочин и рекао да га је платио Наим Мурсељи.

Основно тужилаштво у Приштини потврдило је да су две особе ухапшене, међу којима је супруг убијене, након случаја који је првобитно окарактерисан као "пљачка која је резултирала убиством".

Тужилаштво је додало да су извршене рације на две локације у Ђаковици и да је одузето оружје за које се сумње да је коришћено приликом убиства, додаје Индексонлине.

Случај се сада истражује као убиство и инсценирана пљачка.

Након хапшења огласио се и Пацоли, који је на Фејсбуку навео да је шокиран због убиства и поручио да ко год стоји иза "овог страшног и сабласног чина" мора да буде изведен пред лице правде и добије максималну казну.

Приштински медији у четвртак су објавили да је Љиридона Мурсељи убијена након пуцњаве у аутомобилу, у којем је била са породицом.

image