Србија и Балкан

Наоружани мигранти на граници БиХ и Хрватске: Полиција открила импpовизоване кампове

Према незваничним информацијама, мигранти код којих је пронађено оружје долазе из Авганистана
Наоружани мигранти на граници БиХ и Хрватске: Полиција открила импpовизоване кампове© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

На граници БиХ са Хрватском, гранични полицајци и припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) пронашли су два мигрантска кампа са оружјем и муницијом, саопштила је СИПА.

Како се наводи, кампови су откривени на подручју Доњег Свилаја у близини Саве, недалеко од граничног прелаза с Хрватском.

"Полицајци су затекли већи број особа из мигрантске популације у два импровизирана кампа, у којима су пронашли одређену количину ватреног оружја и муниције", наводи се у саопштењу, преноси Хина.

Сарајевски "Дневни аваз" је, позивајући се на прелиминарне информације, објавио да мигранти код којих је нађено оружје и муниција долазе с подручја Авганистана.

"Тужилаштво БиХ и партнерске институције и агенције настављају рад на овом предмету, а у интересу истраге у овом тренутку не можемо давати више информација", поручили су из Тужилаштва БиХ за "Аваз".

Мигранти су, како се наводи, приведени, а о свему је обавештено Тужилаштво БиХ, које ће преузети истрагу. СИПА такође наводи да ће полиција наставити утврђивање чињеница на терену.

image