Србија и Балкан

Вучић: Да људи на југу живе као у Београду, победићемо најубедљивије

Није мене тешко срушити, тешко је да нешто изградите, поручио је председник Србије Александар Вучић са предизборног скупа напредњака у Врању
Вучић: Да људи на југу живе као у Београду, победићемо најубедљивије© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Грађани ће 17. децембра донети веома важну одлуку, јер бирају своју, али и будућност своје деце, као и својих родитеља, поручио је председник Србије и члан СНС-а Александар Вучић са предизборног скупа напредњака у Врању.

"Такве одлуке се не доносе напречац, не зато што вам се допало шта је неко рекао гласно или викнуо, већ се доносе на основу дела, одговорности, посвећености и озбиљности. То је као када бисте одлучивали коме да оставите своје дете на чување, оном које гласнији или ономе ко је одговорнији и ко ће да води рачуна о вашем детету. Сигурно да бисте оставили дете овом другом", оценио је Вучић.

Он је додао да ће листа "Србија не сме да стане" однети убедљивију победу него икада и да ће победити опозицију "зато што немају никакву политику".

"Ови наши политичари су се ујединили, кажу, срушићемо Вучића. Није мене тешко срушити. Тешко је да нешто изградите. Дванаест година сте били на власти, па нам ништа нисте оставили, ништа нисте изградили. Катанчили сте фабрике, отпуштали људе, уништавали земљу. Лако је да срушите. Али они су мислили ми ћемо да се уплашимо, да побегнемо сами од себе. И зато ћемо да их победимо, победићемо убедљивије него икада", рекао је Вучић.

Поручио је да им неће дати да униште земљу да би они били богатији.

"Почели су кампању и целу кампању воде само језиком мржње. Ништа друго и не говоре, ништа друго ни не знају", рекао је Вучић.

Рекао је да је поносан на чињеницу што је био и јесте председник слободне, независне и слободарске Србије у којој одлучује само народ и грађани Србије, а не амбасадори или стране силе.

Навео и да ће просечна плата у Србији до краја мандата владе бити 1.400 евра, а просечна пензија до 650 евра.

Западна инвестиција у Врање од 100 милиона евра

Окупљеним Врањанцима је открио да се преговара о обезбеђивању велике западне инвестиције у Врање, вредне више од 100 милиона евра.

"Надам се да ћемо успешно завршити преговоре о једној великој западној инвестицији од преко 100 милиона евра за Врање, за више од 1.500 људи које треба да запосле. Питали су за место где, а ми смо рекли Врање, Врање, Врање и даћемо додатне субвенције. Само дођите у Врање да можемо да запослимо људе, да могу да нам остану на југу Србије", рекао је Вучић.

Он је нагласио да хоће да оснажи цео југ Србије, и Пчински и Јабланички, Пиротски, Нишавски и Топлички округ, како би људи са југа живели једнако добро, као што живе они у Београду или Новом Саду".

Поручио је да ће држава помоћи и компанијама "Јумко" и "Симпо".

"Таман када мислите да сте решили проблем у 'Јумку', искрсне проблем у 'Симпу'. Али нећемо оставити ни 'Јумко' ни 'Симпо'. Имаће будућност и 'Јумко' и 'Симпо'", нагласио је Вучић.

Вучић је указао и на резултате, подсетивши на ауто-пут кроз Грделичку клисуру.

"Другу фазу ускоро завршавамо у Врањској болници, онда идемо на дечје одељење да урадимо, потребно је готово четири милиона евра, да и то урадимо да бисмо могли да гарантујемо бољу здравствену заштиту и негу за нашу децу. Стигао је мамограф у Владичин Хан, нови дигитални мамограф и срамота је било да га није било. Срамота је било да улажемо новац, огроман новац у аутопут, а да наше жене из Владичиног Хана не могу у своје место да дођу да провере да ли имају неку болест, да ли морају да се лече раније или не", рекао је Вучић.

Овако ће, каже, на време да открију све, моћи ће да живе дуже, да брину и о својим родитељима, да брину о нашој деци.

Захвалио је посебно кошаркашу Перу Антићу што је дошао на скуп напредњака да их подржи.

"Перо је човек који никада са мегдана није побегао, никада се није стидео своје земље и народа. И његова подршка нам пуно значи", истакао је Вучић.

image