Србија и Балкан

Амбасадор Шпаније у Србији: Остајемо при чврстом ставу да не признајемо "Косово"

То је земља која је унилатерално прогласила независност и ми то не признајемо, нагласио је шпански амбасадор у Београду Раул Бартоломе Молина
Амбасадор Шпаније у Србији: Остајемо при чврстом ставу да не признајемо "Косово"© Tanjug/NEMANJA JOVANOVIĆ

Амбасадор Шпаније у Београду Раул Бартоломе Молина рекао је на скупу у организацији Центра за европске политике у Београду да његова земља чврсто остаје при ставу да не признаје независност "Косова".

"Као што сви знате, Шпанија је држава која не признаје унилатералну декларацију о признавању 'Косова' и наша позиција се није променила. Апликација 'Косова' за чланством у ЕУ је стопирана за сада. Чекамо правно мишљење на ову тему, али Шпанија није за ту кандидатуру, као што није за чланство 'Косова' у било којој међународној институцији или организацији", истакао је Молина на скупу о завршетку председавања Шпаније ЕУ и преузимања председавајућег места Белгије од 1. јануара 2024. године.

"То је земља која је унилатерално прогласила независност и ми то не признајемо. Чак 'Косово' не називамо територијом. Нисмо за то и то се неће променити", прецизирао је одлазећи амбасадор Шпаније у Србији.

image