Србија и Балкан

Највеће изненађење избора Бранимир Несторовић за РТ Балкан: Без нас неће моћи да се доносе одлуке

Да смо имали мало више приступа медијима, мало више пара, инфраструктуру и остало - ми бисмо имали и бољи резултат, каже за РТ Балкан др Бранимир Несторовић
Највеће изненађење избора Бранимир Несторовић за РТ Балкан: Без нас неће моћи да се доносе одлуке© РТ Балкан/Јелена Марковић

За некога ко је аутсајдер, ко је нов и ко је ушао без пара и инфраструктуре у кампању пре 45 дана, а нисмо имали ни приступ свим медијима - ово је добар резултат и задовољни смо, каже за РТ Балкан др Бранимир Несторовић, носилац листе "МИ - глас из народа".

Како каже Несторовић, могуће је да ће резултат са прелиминарног од 4,8 одсто ићи на више, јер им је из Цесида јављено да су на 5,1 одсто.

Представницима изборне листе коју предводи др Бранимир Несторовић усмено је саопштено да неће бити позивани у предизборне дебатне емисије на РТС-у, а на захтев да им се образложи правни основ за такву одлуку нису добили никакав одговор, па су они, кампању водили онако како им и име каже - у народу, али и путем друштвених мрежа. 

На питање шта је оно што је допринело њиховом добром изборном резултату, Несторовић каже да су их људи препознали као своје.

"Ми смо баш оно што нам и име изборне листе говори - људи из народа и народ је то препознао. Дали су нам поверење због тога што им дајемо решење за проблеме, говоримо оно што мислимо, а знају да ћемо се потрудити да то и урадимо", поручује Несторовић, додајући:

"Да смо имали мало више приступа медијима, мало више пара, инфраструктуру и остало - ми бисмо имали и бољи резултат. Нисмо имали ништа и направили смо овај резултат. За 45 дана смо постигли да смо међу пет најјачих странака у Србији."

А шта је оно што се може очекивати од интелектуалаца окупљених око Несторовићеве листе у будућности?

"Оно што је у интересу Србије и српског народа", каже саговорник РТ Балкан.

"Ревизија и поништавање Бриселског споразума, јача сарадња са традиционално пријатељским земљама као што је Русија, прављење списка 'непријатељских' земаља Запада са којима може да се сарађује, али само на нашу корист", наводи Несторовић.

Ово је, како каже наш саговорник, "само први степеник од многих" које планирају.

"Ми сад крећемо у припрему за локалне изборе на пролеће и крећемо у организовање одбора и јачање инфраструктуре. Планирамо да постанемо озбиљна странка, онај језичак на ваги без којег неће моћи да се доносе важне одлуке", поручује Несторовић.

Несторовић је, након проглашених изборних резултата, рекао да знају да су "добра удавача", али да неће стати ни на једну страну у Београду.

"Биће нових избора врло брзо, или ће бити неке велике трговине. Ми у томе не желимо да учествујемо, нисмо се зато окупили", рекао је Несторовић.

На питање о власти у Београду, Несторовић је казао да неће бити коалиције.

"Наравно да ћемо подржати сваки конструктивни предлог, али у суштини ће бити јако тешкo формирати градску власт", поручује Несторовић.

Он је у изборном штабу поручио да је њихов покрет парламентарна странка, а да су у Београду освојили 5,4 одсто.

"Постали смо релевантна политичка снага, а тек ћемо постати", рекао је Несторовић и најавио да неће изневерити оне који су за њих гласати, те да ће баш како назив листе каже, остати глас из народа.

image