Србија и Балкан

"МИ-Глас из народа" након герилског прикупљања потписа: Попијмо црвену пилулу и изађимо из матрикса

Циљ је да дигнемо излазност и да покажемо да постоји група која даје нову наду у промене, како би се прекинуо зачарани круг, изјавио Александар Павић за РТ Балкан након предаје листе РИК-у
"МИ-Глас из народа" након герилског прикупљања потписа: Попијмо црвену пилулу и изађимо из матрикса© TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Група грађана "МИ - Глас из народа, проф. др Бранимир Несторовић" после безброј потешкоћа у прикупљању и овери потписа успела је преда листу Републичкој изборној комисији пре истека рока и представи кандидате за предстојеће изборе.

На листи кандидата за парламентарне изборе је, између осталих, аналитичар и колумниста РТ Балкана Александар Павић, који за наш портал каже да су герилски прикупљали 10.696 потписа грађана који су предати данас око 18 часова. 

"Имали смо ситуацију да су нам за оверу потписа нотари заказали термин, али се нису појавили. У Новом Саду нисмо могли да дођемо до једног нотара, јер су, како нам је речено, сви били ангажовани. У Београду смо прва два дана морали да враћамо грађане, јер због навале 300 грађана на само једног нотара, многи нису могли да стигну на ред. И у дијаспори, конкретно у Бечу и Торонту наши конзулати нису добили инструкције да ли и на који начин код њих може да се обави прикупљање и овера потписа", објашњава Павић и додаје да су им бројни грађани сами доносили оверене формуларе, те да су тако сакупили 10-15 одсто.

Павић наглашава да су као "вансистемска појава" очекивали опструкције.

"Ми нисмо имали велика очекивања као покрет који је потпуно независан, без партијске организације и општинских одбора, а који се бави националним, а не локалним темама. Људи су осетили ту енергију и пожелели да разбију страначку матрицу, јер код нас нема тог страначког, лидерског принципа. Нама не треба махање маскотом која треба да се наметне као нови идол и велики вођа", поручује Павић.

Каже да се надају да ће енергија коју осећају да се прелије и на дан избора, пре свега онима који су дигли руке од политичке сцене Србије.

"Циљ је да дигнемо излазност и да покажемо да постоји група која даје нову наду у промене, како би се прекинуо зачарани круг. Да попијемо црвену пилулу и изађемо из матрикса", наводи кандидат за посланика Србије.

На листи за посланике Народне скупштине Републике Србије ће се, поред носиоца листе Бранимира Несторовића и саговорника РТ Балкана Александра Павића, наћи и новинар Синиша Љепојевић, публициста Јован Јањић, економиста Бранко Павловић, Јелена Павловић, Богдана Кољевић, Митар Ковач, Драган Станојевић, Борислав Антонијевић и други.

Носилац листе Бранимир Несторовић, према Павићевим речима, свакако је најпопуларнији и најпрепознатљивији.

"Доктор Несторовић има огромну популарност у народу. Носи једну заоставштину из доба короне, али му грађани још увек прилазе јер им је спасао живот и излечио децу или унучиће", додаје овај политиколог.

Бранимир Несторовић је, иначе, данас најавио предају листе и Градској изборној комисији за предстојеће локалне изборе у Београду, али то још увек није сигурно.

image