Србија и Балкан

Директор УКЦ Републике Српске: Формиран тим стручњака који би требало да прегледа Ратка Младића

Дарко Младић, син генерала Младића изјавио је раније данас да се здравствено стање његовог оца у хашком затвору све више погоршава
Директор УКЦ Републике Српске: Формиран тим стручњака који би требало да прегледа Ратка МладићаGetty © Icty

Генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић изјавио је данас да је формирао тим стручњака који би требало да отпутује у Хаг да би прегледали генерала Ратка Младића, чије се здравствено стање све више погоршава.

Ђајић је истакао да неће изостати подршка ове здравствене установе у лечењу генерала Младића.

"Имамо неке информације од чега је болестан, али желимо отићи на лице места, да прегледамо генерала, погледамо налазе и дамо наше препоруке за даље лечење, које лекове применити, као и где га треба лечити", рекао је Ђајић у изјави за Срну.

Напоменуо је да ће Хагу бити послата молба и када стигне одобрење, тим ће бити спреман да оде на пут.

"То је наша патриотска, али и лекарска обавеза. Жеља нам је да одемо тамо, а трошкове пута и боравка ћемо сами финансирати", казао је Ђајић.

Дарко Младић, син генерала Младића изјавио је раније данас да се здравствено стање његовог оца у хашком затвору све више погоршава.

Он је рекао да је став медицинских експерата да би генерал морао да из притвора Хашког механизма буде пребачен у Србију, где би могао да добије адекватно лечење.

"Радимо на томе да се пошаљу кардиолог, неуролог, пулмолог, а видећемо (и лекаре) још неке специјалности. Имаћемо лекарски тим од најмање три-четири експерта из Србије, а можда и из Републике Српске. У контакту смо са Универзитетским клиничким центром у Бањалуци да они дају део тих стручњака", рекао је Дарко.

image