Србија и Балкан

Стевандић одговорио "кругу двојке": Слободу смо плаћали животом

У Србији мали број грађана из Републике Српске има пребивалиште, имовину, плаћа порез и гласа, као и остали грађани Србије, указао је Ненад Стевандић
Стевандић одговорио "кругу двојке": Слободу смо плаћали животом© TANJUG/ FOTO SRNA

Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић поручио је да су Срби из Републике Српске слободу плаћали животом, а да је она још угрожена намерама да је укину они које подржавају "београдски круг двојке, друга Србија и аутошовинисти".

"Поштовани такозвани београдски кругу двојке, друга Србијо и аутошовинисти, ми из Српске смо слободу плаћали животом, а она је још угрожена намерама да нас укину они које ви подржавате. Мислите да вам нећемо узвратити? У Србији мали број нас има пребивалиште, имовину, плаћа порез и гласа, као и ви", написао је Стевандић на друштвеној мрежи Икс.

На дан избора поједини опозициони политичари и прозападни медији устврдили су да се "спрема велика изборна крађа". Како су јављали, "велики број возила из Републике Српске стигао је испред Арене у Београду", а наводно се "у Арени налазе бирачки спискови, а након што их дежурни пронађу, усмеравају их даље где треба да гласају, односно на ком бирачком месту". Тврдње о "фантонским гласачима" уз салве увреда за грађане из Републике Српске настављене су и дан након избора. У овоме предњаче прозападни политичари.

image