Србија и Балкан

Вулин: Прихватање поништења резултата избора било би кривично дело

Донедавни шеф БИА истакао је и да су избори били сурово буђење за НАТО опозицију, те да сви Срби треба да имају српско држављанство и право гласа на изборима у отаџбини
Вулин: Прихватање поништења резултата избора било би кривично дело© FOTO TANJUG/ ANTON ANTANASIJEVIĆ/ bs

За НАТО опозицију 17. децембар је био сурово буђење, док би прихватање поништавања резултата избора било кривично дело, изјавио је оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин.

"Прихватање поништавања резултата избора било би кривично дело. Ко је тај који ће да каже да законска процедура није важна већ да се избори закључују договорима? Политика није математика, али изборни резултати јесу математика. А са математиком се не договара. Не можемо да се договоримо да је победник онај ко је освојио мање гласова", рекао је Вулин.

Истакао је да су протекли избори били сурово буђење за НАТО опозицију.

"Вучић је подсетио на резултате и понудио своју визију будућности, натовци су сматрали да је довољно да му оспоре име оца и постојање сина, и мислили су да оно што њих забавља на Твитеру, опредељује Србију", казао је Вулин.

Како је навео, сви Срби, где год да живе, треба да имају српско држављанство и право гласа на изборима у Србији.

"То је један од корака који ће довести до стварања јединствене српске државе. Сви Хрвати из БиХ имају хрватско држављанство и гласају на изборима у Хрватској", рекао је Вулин и додао да се нада већем одзиву гласача из Републике Српске на следећим изборима, као и да је грешка што се кампања није водила и на територији РС.

На питање како коментарише захтев Кристијана Шмита да се обележавање Дана Републике Српске 9. јануара кривично гони, Вулин каже да је то акт разбијања дејтонске БиХ.

"БиХ је настала, не као жеља три народа да живе заједно, да су то желели не би ратовали, већ вољом великих сила и жељом три народа да престане рат", казао је Вулин.

Када је у питању пружање отпора српском свету у региону, Вулин је рекао да је време да ми Срби мислимо о себи, а не како други мисле о нама.

"Не разумем зашто је добро по светски мир да се уједини Немачка која је изазвала и изгубила два светска рата, а опасно је по светски мир да се уједине Срби који нису изазвали ниједан светски рат, а победили су у оба", навео је Вулин.

Коментаришући сталне притиске са Запада да се уведу санкције Русији, рекао је да је Србија исувише мала земља да би починила тако велику издају, а да је однос према Русији однос према нама самима.

"Не тражи НАТО и ЕУ да уведемо санкције Русији зато што ће то економски оштетити Русију већ зато што ће то морално сломити Србију. Ко год је волео Србију није мрзео Русију, ко год је мрзео Русију није волео Србију. Александар Вучић је једини слободни лидер у Европи и зато и није увео санкције Русији и докле год је он председник свих Срба, Србија неће увести санкције", прецизирао је донедавни шеф БИА.

На питање да ли ће Србија обновити иницијативу за прикључење у БРИКС, Вулин је рекао да нам је то реална алтернатива ЕУ у сваком погледу.

"Русија и Кина су готово сасвим истиснуле долар из међусобне размене. Историјски дочек Путина у УАЕ и Саудијској Арабији није израз гостопримства, већ порука целом свету да ове арапске земље нису више ничије играчке", закључио је Вулин.

image