Србија и Балкан

Сукоб и око божићне честитке: Пленковић оптужио Милановића да је злоупотребио празник

Коментаришући божићне жеље председника Хрватске, тамошњи премијер је приметио да Милановић има проруске и антиукрајинске ставове, те да је настројен против НАТО-а
Сукоб и око божићне честитке: Пленковић оптужио Милановића да је злоупотребио празник© FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ SLAVKO VUKADIN/ bg

Хрватски премијер Андреј Пленковић није желео да говори о томе када ће бити одржани парламентарни избори наредне године, али је приметио да се опозиција још од лета понаша као да је кампања, а за председника државе Зорана Милановића је рекао да је злоупотребио Божић.

"Избори ће бити 2024", нашалио се Пленковић и додао да зна да је опозицији тешко, јер, како каже, није лако бити толико година опозиција.

Иако је пре два дана одбио да коментарише божићну честитку председника Зорана Милановића у којој је говорио о корупцији и одговорности владе, Пленковић је новинарима рекао да је шеф државе злоупотребио Божић.

"То вам је отприлике као да ја зажелим за Божић да немамо председника који има проруске ставове, који има антиукрајинске ставове, који има анти-НАТО ставове, који ничиме не доприноси и да немамо председника који нас свађа са суседима и другим земљама. То је та врста коментара и занима ме би ли то наишло на једнаку врсту пажње у медијима. С друге стране, имамо коруптивне странке попут Моста, који директно учествују у медијској корупцији", навео је Пленковић.

Анализирајући извештавање медија о горућим питањима у земљи, Пленковић је уверења да су усмерени против њега и власти.

image