Србија и Балкан

Милановић: Хрватски дипломата је у Србији само радио свој посао

Председник Хрватске верује да затезање односа двеју држава има везе са децембарским изборима у Србији
Милановић: Хрватски дипломата је у Србији само радио свој посао© Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Коментаришући српско-хрватски дипломатски инцидент, то јест одлуку Србије да протера хрватског дипломату, председник Хрватске Зоран Милановић оценио је да то није продуктивна мера јер не доприноси јачању или очувању односа двеју држава који нису на високом нивоу.

Истакао је да је Хрватска могла да реагује само реципрочном мером исте природе и садржаја према дипломати из Србије у Загребу.

"Шта је радио хрватски дипломата? Претпостављам као и све хрватске дипломате – свој посао", рекао је Милановић новинарима у Скопљу на сусрету лидера земаља Западног Балкана које су у НАТО-у с генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом.

На питање да ли се то догодило због скорих избора у Србији, Милановић је одговорио потврдно.

"Али да, слажем се с вама, у Србији су стално избори, добро је док су избори", рекао је Милановић, што је и објављено на његовој интернет-страници.

Подсетио је и да је после новембарског догађаја у Бањској на северу Космета био суздржан у вези с тим да Београду треба увести санкције, за шта су се, како је рекао, многи залагали, те да је заузео тај став из убеђења, не очекујући ништа заузврат.

image