Србија и Балкан

Вучић о Путиновој честитки за Нову годину: Логично и уобичајено, они то не крију

Русија је велика земља која не мора било коме да се правда за било шта, поручио је председник Србије
Вучић о Путиновој честитки за Нову годину: Логично и уобичајено, они то не крију© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је логично што му је председник Русије Владимир Путин честитао Нову годину.

Вучић је на питање новинара, како коментарише, што је Путин честитку упутио само појединим лидерима и народима одговорио:

"Мислим да сам и прошле године добио празничну честитку. Уобичајено и сасвим логично. Русија је велика земља која не мора да се правда било коме за било шта. Они се не осећају угрожено чак и када велики број земаља не сарађује са њима. Они нису крили коме су честитали, јавно су то објавили. Остајемо на европском путу, али чувамо своја традиционална пријатељства, и то је то", поручио је Вучић.

Он је рекао да ће Србија остати слободна и суверена држава која ће одлуке доносити самостално и наставиће свој пут у ЕУ, али и да чува традиционална пријатељства и развија односе са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином.

image