Србија и Балкан

Улице Београда отварају срце: Низ манифестација и хуманитарних акција у престоници

Богат програм за најмлађе у Београду на дан после дочека
Улице Београда отварају срце: Низ манифестација и хуманитарних акција у престоници© Milos Tesic/ATAImages

Манифестација "Улица отвореног срца" и ове године права је радост која се шири првог јануара у многим општинама од подневних сати до вечери.

Догађај има хуманитарни карактер па ће куповином "црвених носића" посетиоци бити у прилици да помогну онима којима је то најпотребније.

У Сурчину ће програм од 12 сати бити у дворишту ОШ "22. октобар". Учествоваће аниматори, артисти, музичари, плесачи и балерине. Овог пута они ће сакупљати новац за лечење једног дечака.

Новобеограђани ће се од 11 часова окупити у Булевару Зорана Ђинђића, на простору између Цркве Светог Димитрија и ТЦ "Меркатор". Представиће се културно-уметничко друштво "Талија", КУД "Шумадија", Академско друштво "Нови Београд" и КУД "Јелече Нови Београд".

За најмлађе у подне ће бити изведена представа "Новогодишња мачка у чизмама", од 12.35 наступиће ученици ОШ "Лаза Костић" са професорима Биљаном Дачевић и Милорадом Милетом Ђурићем, док ће од 13 сати хор ОШ "Бранко Радичевић" и ученица Техничке школе "Змај" Теодора Пешић извести етно-песме. Поп бенд "Умрежени" наступиће од 13.15 часова, а рок група "Параван" од 14.45.

За Раковичане програм ће бити на платоу код "Мекдоналдса" на Видиковцу где малишане очекује новогодишња представа, а забаван дечји програм трајаће од 10 до 13 часова. Општина је обезбедила и пакетиће.

У Обреновцу ће весела смотра почети у 10 сати. На позорници на Градском тргу наступиће извођачи, музичари, плесачи, глумци из овог краја, аниматори. Организатори су општина и њена комисија за културу.

Пожешка улица, главна штрафта на Бановом брду, биће својеврсна позорница. Од поднева у музичком програму наступиће Борис Режак, Ангелина и "Неверне бебе". Уз доста забаве, посетиоци ће моћи да се окрепе куваним вином и топлим чајем.

Вождовчани ће се окупити од 11 до 14 часова у Устаничкој улици, на платоу испред Општине Вождовац. Малишане ће обрадовати забавне чаролије у којима учествују жонглер Филипино, мађионичари Пикси и Зека, ученици Осме београдске гимназије и њихов хор, глумци и аниматори, кловнови, вилењаци и Деда Мраз. А провод ће бити богатији и уз зумба плес.

Улица братства и јединства у Борчи центар је главне палилулске манифестације. Овде ће, према речима Марка Пауновића, директора Туристичке организација Палилула, која са општином организује програм, бити тридесетак излагача са уникатним рукотворинама. Новогодишња чаролија почиње у 10 часова представом за децу, а "Плесом до снова" забавиће се гости од 10.50 до 11.30 часова, затим следи "Магични шоу". Планирано је и дружење са предшколском установом са Палилуле. Круна програма биће "Нова година у земљи вилењака".

image