Србија и Балкан

Никодијевић позива Несторовића: Формирајте с нама власт у Београду

Уколико не буде договора, ићи ће се на изборе, истакао је Члан Привременог органа града Београда
Никодијевић позива Несторовића: Формирајте с нама власт у Београду© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

Члан Привременог органа града Београда и председник Градског одбора СПС Никола Никодијевић рекао је да СНС и СПС имају заједно 54 одборничких мандата и позвао носиоца листе "Ми – глас из народа" Бранимира Несторовића да с њима формира власт у главном граду.

"Мислим да су СНС, као апсолутни победник ових избора, и СПС дали добар изборни резултат. Имамо заједно 54 мандата. Позивамо господина Бранимира Несторовића, да, уколико буде желео, са нама формира власт. Уколико буде заједничког договора нећемо ићи на изборе, а уколико не буде, ићи ћемо. Чули сте и председника Александра Вучића и градоначелника Београда Александра Шапића", рекао је Никодијевић током обиласка прворођених беба у новој години.

У наставку одговара на питање новинара "да ли је Београд ближи формирању нове власти или новим изборима", подсетио је и да су претпоследњег дана 2023. окончани избори на свим бирачким местима у Београду.

"Чекамо проглашење изборних резултата. Након тога почињу да теку законски рокови за конституисање Скупштине. У Београду то подразумева потврђивање мандата, и избор председника и секретара и рок је 30 дана", објаснио је он.

Никодијевић је нагласио да је сада за Београд најважније да нормално функционише, односно да раде комуналне службе, дечје установе, јавна предузећа, да град има нормално снабдевање топлом енергијом, да саобраћај функционише и да јавне комуналне службе добро раде.

"Наравно, боље је када имате и Скупштину, када имате одборнике, када имате веће и када имате већи број људи који учествују у том свакодневном раду", напоменуо је Никодијевић.

image