Србија и Балкан

РИК: Одбијени приговори представника листе СПН и бирача из Пирота

Приговор бирача Горана Ђурића из Пирота је одбијен као неоснован, а приговор представника листе "Србија против насиља" Маринике Тепић и Мирослава Алексића као неблаговремен
РИК: Одбијени приговори представника листе СПН и бирача из Пирота© TANJUG/RADE PRELIĆ

Републичка изборна комисија одбила је данас приговор бирача Горана Ђурића из Пирота као неоснован, а приговор представника листе "Србија против насиља" Маринике Тепић и Мирослава Алексића одбијен је као неблаговремен.

Ђурић је поднео приговор Градској изборној комисији Пирота против збирног извештаја о резултатима гласања на територији града Пирота, и то за свих 86 бирачких места, у ком између осталог наводи и да је недостајало 200 гласачких листића за гласање на бирачким местима, па да тако није било могуће поуздано утврдити резултате гласања, а наводи и сумње о фиктивном пријављивању бирача и сматра да то компромитује цео изборни процес.

Како је навео председник РИК-а Владимир Димитријевић, Градска изборна комисија града Пирота је примила записнике о раду бирачких одбора са свих 86 бирачких места, као и решења донета о исправљању записника са девет бирачких места и није донела ниједно решење, којим се констатује да се на неком бирачком месту, не могу утврдити резултати гласања, као ни решење које је поништило гласање на одређеном бирачком месту.

"Што се тиче навода подносиоца приговора о фиктивним пребивалиштима на територији Србије, он тим својим тврдњама, ни на који начин не доводи у везу са спровођењем избора на територији града Пирота, нити указује на који начин је наводно спорно пријављивање компромитовало изборни процес, па предложим да овај приговор одбијемо као неоснован", рекао је Димитријевић.

Приговор представника листе "Србија против насиља" одбијен је као неблаговремен, јер је законски рок за подношење приговора истекао 27. децембра 2023. године, а они су приговор предали 29. децембра.

image