Србија и Балкан

Усвојен захтев Самоопредељења: ЦИК продужио рок за кандидатуру на изборима на северу КиМ

Централна изборна комисија у Приштини одлучила је да рок за кандидатуре на изборима за председнике општина на северу Косова и Метохије, буде продужен до 25. новембра.
Усвојен захтев Самоопредељења: ЦИК продужио рок за кандидатуру на изборима на северу КиМwww.globallookpress.com © Agron Beqiri

На захтев покрета Самоопредељење, централна изборна комисија у Приштини одлучила је да рок за кандидатуре на изборима за председнике општина на северу Косова и Метохије, буде продужен до 25. новембра.

Члан ЦИК-а из Покрета Самоопредељење Аљим Рама, истакао је за "РТВ Дукађини" да је партија Аљбина Куртија, затражила да ЦИК на седници размотри продужење рока.

Централна изборна комисија одлучила је да датум када ће се именовати општинске изборне комисије у четири општине, буде 28. новембар, преноси приштински портал "Репортери".

Покрет Самоопредељење затражило је од Централне изборне комисије у Приштини да се рок за кандидатуре на изборима за председнике општина на северу Косова и Метохије продужи до 26. новембрa.

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи расписала је прошле недеље ванредне изборе за градоначелнике општина на северу Косова и Метохије, који ће се одржати 18. децембра.

Османи је расписала изборе након што су градоначелници четири српске општине на северу КиМ поднели оставке на својим функцијама због одлуке Приштине о пререгистрацији.

image