Србија и Балкан

Божићно јутро у униформи: Вучевић и Мојсиловић са војницима Војске Србије

Министар им је захвалио на свему што су радили и што раде за своју отаџбину
Божићно јутро у униформи: Вучевић и Мојсиловић са војницима Војске Србије© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA

Војни врх Србије данас је био вредан. Министар одбране Милош Вучевић, на Божић је обишао припаднике Војске Србије у бази "Медевце" у Копненој зони безбедности, док је начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић обишао гарнизон у Крагујевцу.

Честитајући најрадоснији хришћански празник припадницима Војске Србије, Милош Вучевић је истакао да они, без обзира који је дан или датум, извршавају своје задатке, чувају територију Србије и старају се о безбедности свих грађана наше земље, саопштило је Министарство одбране.

"Веома сам привилегован и почаствован што заједно са генералима, командантима и официрима могу божићно јутро да проведем са припадницима Треће бригаде у бази 'Медевце', у Јабланичком округу, у Копненој зони безбедности, близу нашег распетог и светог Косова и Метохије и да у име свих грађана Србије честитам Божић и Нову годину припадницима Војске Србије", рекао је министар.

Командир базе "Медевце" Милан Смиљковић информисао је Вучевића о задацима у одсеку одговорности и организацијом живота и рада у тој бази.

У разговору са припадницима Војске Србије, министар се уверио да задатке на обезбеђењу административне линије и контроли Копнене зоне безбедности извршавају одговорно и професионално, гарантујући сигурност свим грађанима Србије.

Говорећи о војном позиву, нагласио је да то није обичан позив нити обичан посао.

"То је нешто више, то је нешто што вас води кроз цео живот и што, сигуран сам, сви грађани Србије поштују, цене и вреднују. Нека живи Војска Србије, нека живи наша Србија", поручио је Вучевић.

Мојсиловић у гарнизону Крагујевац

Начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић обишао је данас, у гарнизону Крагујевац, припаднике ракетне батерије која је у сталном борбеном дежурству за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора Србије.

У пратњи команданта 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства у чијем је саставу ова јединица, сагледао је реализацију тежишних задатака и стање у ракетној батерији, и присуствовао приказу рада борбених смена приликом превођења снага у виши степен приправности, саопштено је из Министарства одбране.

Мојсиловић се том приликом уверио да је дежурна јединица спремна и технички оспособљена и да су њени припадници високо обучени и мотивисани за реализацију важног задатка, који траје 365 дана у години, 24 часа дневно.

У разговору са припадницима јединице, Мојсиловић им је одао признање на посвећеном и професионалном односу према свим додељеним задацима и свим припадницима Војске Србије православне вероисповести честитао божићне празнике, уз жељу да их прати добро здравље, лична, породична и војничка срећа.

Данашњем обиласку присуствовали су командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, начелници Управе за логистику (Ј-4) и Управе за људске ресурсе (Ј-1) Генералштаба генерал-мајор Срђан Петковић и бригадни генерал Саво Иришкић, као и начелник Кабинета начелника Генералштаба пуковник Слађан Христов.

image
VV inauguration
banner