Србија и Балкан

БИА пронашла опрему ухапшеног за шпијунирање: Снимао кретање српских служби безбедности

Ухапшени је са мрежом својих сарадника од 2022. године, за Државну информативну службу Албаније - ШИШ, прикупљао податке о појединим припадницима српских служби безбедности и Србима са Косова и Метохије
БИА пронашла опрему ухапшеног за шпијунирање: Снимао кретање српских служби безбедности© novosti.rs

Поступајући по налогу Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, у наставку истраге и прикупљању додатних материјалних доказа против Д.Р, који је осумњичен да је шпијунирао за обавештајну службу Албаније ШИШ, припадници БИА су у близини села Кардак, код Рашке, пронашли камеру, СД картицу и соларни панел за напајање камере.

Како преносе "Вечерње новости", осумњичени Д.Р. је камеру користио за снимање кретања српских снага безбедности, пре свега војске.

Подсећања ради, припадници БИА су 12. јануара открили и разбили шпијунску мрежу на територији наше земље и ухапсили држављанина Србије Д.Р, иначе ИТ стручњака, због шпијунаже.

Ухапшени је са мрежом својих сарадника од 2022. године, за Државну информативну службу Албаније - ШИШ, прикупљао податке о појединим припадницима српских служби безбедности и Србима са Косова и Метохије. По налогу албанске службе, Д.Р. је ангажован и током кризних ситуација на северу наже јужне покрајине за време протеста и барикада.

Ухапшени је у више наврата снимао и кретање српских снага безбедности на подручју општине Рашка.

image