Србија и Балкан

Вучић са Лајчаком у Давосу: Приштина својим потезима доводи у питање све што је до сада постигнуто

Председник Вучић је током разговора са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине указао на то да Србија наставља да води одговорну политику засновану на дијалогу и међународном праву
Вучић са Лајчаком у Давосу: Приштина својим потезима доводи у питање све што је до сада постигнуто© Tanjug/NEMANJA JOVANOVIĆ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком у Давосу.

"Отворен разговор са Мирославом Лајчаком током Светског економског форума о ситуацији на КиМ и претњама са којима се свакодневно суочава српско становништво, а које угрожавају и мир и стабилност региона", написао је председник Вучић на свом Инстаграм налогу.

"Поновио сам да Србија наставља да води одговорну политику засновану на дијалогу и међународном праву, али и упозорио да Приштина својим потезима доводи у питање све што је до сада постигнуто у процесу нормализације односа", додао је он.

О сусрету се огласио и Лајчак који је рекао да је имао важну дискусију са председником Србије о најновијим дешавањима у дијалогу о нормализацији односа са Приштином, као и о наредним корацима у даљем периоду.

"Разговарали смо и о хитним актуелним питањима", навео је Лајчак.

image