Србија и Балкан

Вулин: Покушаји поробљавања само удаљавају Србију од ЕУ

Немачким политичарима није први пут да покушавају да успоставе власт у Србији по својој вољи, поручио је бивши шеф БИА
Вулин: Покушаји поробљавања само удаљавају Србију од ЕУ© FOTO TANJUG/ ANTON ANTANASIJEVIĆ/ bs

Оснивач Покрета социјалиста и сенатор Републике Српске Александар Вулин рекао је данас да ће сваки покушај Европске уније да пороби Србију само више удаљити Србију од ЕУ и приближити је БРИКС-у.

Вулин је председнику Одбора за спољне послове немачког Бундестага Михаилу Роту, који се обратио председнику Србије Александру Вучићу на платформи Икс тврдњом да у Србији не постоје слободни избори, поручио да немачким политичарима није први пут да покушавају да успоставе власт у Србији по својој вољи.

"Радили су то немачки цареви, канцелари, од Бизмарка, преко Хитлера и Кола свако на свој начин, али са истим циљем који надахњује господина Рота, да они, а не Срби, одреде ко влада Србијом. Како су прошле њихове акције проћи ће и Ротова, само надам се уз мање несреће и Србије и Немачке", навео је Вулин у саопштењу.

Приметио је да, када за Резолуцију о мешању у унутрашње послове Србије од 705 посланика Европског парламента гласа 24 посланика, онда је јасно да је Рот "политички сасвим изолован и далеко мање угледан од Немачке коју покушава да представља".

"А, Европска унија само нека настави да покушава да се меша у послове Србије, јер оно што у Бриселу не разумеју је да Срби воле слободу, зато ће их сваки сличан покушај поробљавања Србије од стране ЕУ само више удаљити од ЕУ, а приближити БРИКС-у. Само напред господо из Европске уније, таква помоћ је добродошла", нагласио је Вулин.

image