Србија и Балкан

"Побједа": Црна Гора повукла отправника послова из Београда након безбедносних провера

Извори кажу да је одлука о повлачењу Митровића из Београда, осим безбедносних, била мотивисана и политичким разлозима
"Побједа": Црна Гора повукла отправника послова из Београда након безбедносних провераwww.globallookpress.com © Gong Bing/Xinhua

Црногорски дипломата Предраг Митровић повучен је са места отправника послова у Србији после посебних безбедносних провера које је наложио премијер Милојко Спајић за одређен број дипломата, пише подгоричка "Побједа".

Извори "Побједе" истичу да је одлука о повлачењу Митровића из Београда, осим безбедносних, била мотивисана и политичким разлозима - у Спајићевој Влади су проценили да је Митровић "директна продужена рука Дритана Абазовића".

Према наводима тог листа, Министарство спољних послова Црне Горе у децембру је позвало Митровића на консултације у Подгорицу и он се више није враћао у Београд јер је повучен са те позиције након обављених посебних безбедносних провера.

Осим за Митровића, одлуку о повлачењу са дипломатских положаја влада је донела и за Владимира Радуловића, отправника послова у Италији, као и Гојка Челебића, отправника послова у Аргентини.

Митровић је функцију преузео у марту прошле године, а претходно је из Абазовићевог кабинета телефоном о томе обавeштена црногорска амбасада у Београду.

Доскорашњи отправник послова у Србији Предраг Митровић није имао коментар. Осим што је потврдио да се налази у Подгорици, Митровић је истакао да није овлашћен да даје изјаве и да ће званичне одговоре медији морати да потраже у Министарству спољних послова, од државног секретара у том министарству или министра спољних послова.

image