Србија и Балкан

Куртијева полиција поново претреса: У Звечану "лове" џакове са песком

За сада нема ухапшених, а на лицу места присутно је више полицајаца, међу којима и они са дугим цевима
Куртијева полиција поново претреса: У Звечану "лове" џакове са пескомwww.globallookpress.com © Depo Photos/Keystone Press Agency

У Звечану је у току претрес зграде на самом улазу у ово место, у којој су пронађени коришћени џакови са песком, потврђено је за "Коссев" у тзв. Косовској полицији.

Припадници полицијског региона Север данас пре подне ушли су у просторије ненасељене пословне вишеспратнице на улазу у Звечан, након што су добили дојаву да се у њој налазе џакови са песком који су наводно коришћени за ровове, односно барикаде.

За сада нема ухапшених, а на лицу места присутно је више полицајаца, међу којима и они са дугим цевима.

Они стоје испред вишеспратнице, и развучена је жута, полицијска трака, а један прозор у приземљу је отворен. На лицу места су и припадници Еулекса.

"Добили смо информацију да у једној згради, која припада општини Звечан, која је коришћена од стране цивилне заштите и паралелних структура, има џакове са песком за ровове, и они су већ коришћени у Рудару, на мосту на улазу у Звечан. Ушли смо унутра, нашли џакове са песком", казао је за "Коссев" заменик командира тзв. Косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани.

У овим тренуцима се очекује долазак јединица за организовани криминал из Приштине, која, како је додао Ељшани, има даљу надлежност за истрагу овог случаја.

На питање да ли је ситуација мирна, Ељшани одговара: "Наравно."

image