Русија

Лавров о двоструким стандардима Запада: На КиМ није било референдума каквог је било на Криму

Када Запад жели да одвоји Косово и Метохију од Србије говори да се мора поштовати право народа на самоопредељење, а у случају Крима се позива на територијалну целовитост, истакао је руски министар спољних послова
Лавров о двоструким стандардима Запада: На КиМ није било референдума каквог је било на КримуGetty © Georg Hilgemann-Pool

На "Косову" није било референдума, каквог је било на Криму – тамо је Запад све решио, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на округлом столу на коме се говори о решавању ситуације око Украјине.

Шеф руске дипломатије скренуо је пажњу на двоструке стандардне западних земаља које слободно тумаче међународно право зарад својих интереса. 

"Када Запад жели да отргне Косово и Метохију од Србије говори да се мора поштовати право народа на самоопредељење. А, када је након неколико година Крим устао против крвавог државног преврата и одбио да сарађује са побуњеницима, те спровео референдум о независности и припајању Русији – Запад је реко 'не може, нарушена је територијална целовитости државе'", указао је Лавров.

Запад манипулише међународним правом онако како му се у одређеном тренутку то уклапа уз интересе, закључио је шеф руске дипломатије.

image