Србија и Балкан

Куртијева полиција упала у српску амбуланту у Приштини

Особље амбуланте је одведено у полицијску станицу која се налази у истој згради у којој је и амбуланта
Куртијева полиција упала у српску амбуланту у ПриштиниGetty © Carsten Koall

Полиција тзв. Косовва је упала у објекат који преостали Срби у Приштини користе као амбуланту. Полиција се налази и унутра и испред улаза, објавио је "Косово онлајн".

Унутар амбуланте налази се и српско медицинско особље Дома здравља Приштина, које је касније одведено у полицијску станицу која се налази у истој згради у којој је и амбуланта.

Испред се налазило и једно санитетско возило са београдским таблицама, које је преусмерено ка паркингу приштинске полиције.

Као је објавио РТС, ради се о простору у којем је до јуна 1999. године била филијала Комерцијалне банке, а онда седиште невладине организације Центар за мир и толеранцију, и импровизована амбуланта која ради као одељење Дома здравља Приштина са привременим седиштем у Грачаници по систему Владе Србије.

Основно тужилаштво у Приштини саопштило је да постоји сумња да су у објекту пружане нелегалне медицинске услуге.

"Основно тужилаштво у Приштини обавештава јавност да се, под руководством државног тужиоца у координацији са Косовском полицијом, врши рација у објекту у центру Приштине, због сумње да су у овом објекту пружане незаконите медицинске услуге", додали су из тужилаштва.

image