Србија и Балкан

Спајић: Подржавaм да сви из парламентарне већине буду у Влади ЦГ

Премијер Црне Горе је истакао да је понашање свих партнера дефинисано коалиционим споразумом, тако да ко се буде понашао на дефинисани начин биће део већине, а ко не буде неће
Спајић: Подржавaм да сви из парламентарне већине буду у Влади ЦГGetty © Filip Filipovic

Премијер Црне Горе Милојко Спајић коментарисао је могућност да дође до делимичне реконструкција Владе у априлу, и истакао да подржава настојање свих у парламентарној већини да буду заступљени у извршној власти, те да ће се о тим питањима расправљати кроз предвиђене коалиционе споразуме.

"Ми подржавамо заступљеност свих партија из политичке већине, из парламентарне већине, да имају заступнике и у извршној власти. Апсолутно. Међутим, видећемо, постоји коалициони уговор који је врло јасан, тако да то је то засад. Када ми поменуте реконструкцију ја одмах мислим на реконструкцију путева, аеродрома, железнице која је у лошем стању, тако да треба да се фокусирамо на реконструкцију инфраструктуре", рекао је Спајић нa отварању пута Колашин - Матешево.

А, када је реч о реконструкцији Владе, то су, како је истакао, легитимна питања која ће се расправљати у оквиру коалиционог споразума.

"Понашање свих партнера су дефинисана коалиционим споразумом, ко се буде понашао на дефинисани начин биће део већине, ко не буде неће", поручио је Спајић.

Упитан да прокоментарише истицање тробојке у кабинету председника Скупштине Андрије Мандића, Спајић је навео да ових дана видимо истицање бројних симбола те да га то не интересује.

image