Србија и Балкан

Вучић вечерас разговара са званичницима Беле куће, сутра са Боцан-Харченком

Очекује се да ће се Вучић у наредних 48 сати обратити јавности и упознати грађане о најважнијим детаљима
Вучић вечерас разговара са званичницима Беле куће, сутра са Боцан-Харченком© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Председник Србије Александар Вучић, после вечерашњег састанка са представницима Квинте и Европске уније, разговараће са високим званичницима из администрације америчког председника Џозефа Бајдена, а поводом одлуке власти у Приштини да од сутра активира уредбу о укидању динара на Косову и Метохији.

Како "Новости" незванично сазнају, Вучић је вечерас разговарао и са двојицом европских лидера, а за сутра у 11.30 часова је заказан и сусрет са руским амбасадором Александром Боцан-Харченком.

Очекује се да ће се Вучић у наредних 48 сати обратити јавности и упознати грађане о најважнијим детаљима.

Служба за сарадњу са медијима председника Републике објавила је вечерас да неће бити саопштења са састанка председника Александра Вучића са представницима Квинте и ЕУ у Београду.

"Кабинет председника Републике Србије обавештава јавност да неће бити никаквог саопштења са састанка који је одржао са представницима Квинте и ЕУ. Свака формална реч била би сувишна", наводи се у саопштењу.

Подсетимо, власт у Приштини данас је одлучила да од сутра примени уредбу о укидању динара, упркос противљењу највећих светских сила.

Привремене инситуције у Приштини одлучиле су да од сутра средство плаћања на Косову и Метохији буде евро, с тим што се казне за непоштовање ове одлуке неће одмах примењивати.

image