Србија и Балкан

Сутра претрес у случају против Додика због непоштовања Шмитових одлука

Лидер политичког покрета "Вјера, народ, држава" и бивши припадник одреда "Ел муџахедин" Санин Муса најавио је окупљање својих присталица испред Суда БиХ у понедељак поводом наставка суђења Додику и против окупљања грађана који председнику Српске дају подршку
Сутра претрес у случају против Додика због непоштовања Шмитових одлука© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Пред Судом БиХ за сутра је заказан претрес у предмету против председника Републике Српске Милорада Додика због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Претрес ће бити одржан само за Додика, с обзиром на то да Суд БиХ није прихватио захтев да се предмет против председника РС поново споји са предметом против вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића.

Лукићев адвокат Миљкан Пуцар рекао је раније Срни да је из Суда БиХ стигло само усмено обавештење да његов брањеник не треба да долази на рочиште заказано за 5. фебруар и да од Суда БиХ очекује писано обавештење о раздвајању поступка.

Предмети против Додика и Лукића су раздвојени на рочишту 17. јануара.

Додик је у петак изјавио да ће отићи у Суд БиХ и да се не боји "оних који прете протестима против њега и Српске у Сарајеву".

Лидер политичког покрета "Вјера, народ, држава" и бивши припадник одреда "Ел муџахедин" Санин Муса најавио је окупљање својих присталица испред Суда БиХ у понедељак поводом наставка суђења Додику и против окупљања грађана који председнику Српске дају подршку.

image