Србија и Балкан

Вулин о седници СБ УН: Највећи део света цени Србију и Вучића због слободарске политике (ВИДЕО)

Највећи део света жели да буде слободан, поручује оснивач Покрета социјалиста
Вулин о седници СБ УН: Највећи део света цени Србију и Вучића због слободарске политике (ВИДЕО)© Milos Miskov/ATAImages

Доскорашњи директор БИА и оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин данас је, коментаришући излагање председника Србије Александра Вучића на седници Савета безбедности Уједињених нација, рекао да је показао велику храброст и дипломатску способност.

Вулин је навео да је потпуно изненађен да је уопште дошло до седнице Савета безбедности, јер према његовим речима, такве ствари се обично не дозвољавају малим земљама као што је Србија.

"Највећи део света жели да буде слободан, а највећи део света и у УН јако цени председника Вучића и цени Србију због њене слободарске политике, због храбрости да се буде слободан, јер није лако бити слободан, она је скупа и она се плаћа. Председник Вучић је човек који је показао да је у стању да плати за слободу и то плаћа сопственим политичким проблемима", рекао је Вулин за Танјуг.

Према његовим речима, да је председник Србије на седници Савета безбедности УН изашао и рекао да признаје самопроглашену независност јужне српске покрајине, добио би Нобелову награду и укинули би изборе у Србији, те би заувек владао овде.

"Али не, он се бори против независности Косова што је за њега скупо, али је слободан човек и Србија је слободна земља и Срби су слободарски народ, а то је највећи успех ове седнице", оценио је он.

Додао је да поменута седница Савета безбедности неће променити америчку политику, да неће променити ни европску политику према Косову и Метохији, али да је председник свима поручио да постоји једна мала држава која је слободна и води је слободан човек.

Подсетио је и да је 2012. године био директор Канцеларије за КиМ и да је њихова главна борба тада била да не дође до укидања динара и да у сваки документ буде убачено право Србије да финансира живот Срба на КиМ.

"Зато је Заједница српских општина била толико важна, јер је било предвиђено директно финансирање из буџета Србије на рачуне корисника, преко Заједнице српских општина, динаром што је била наша главна борба, али они то знају због чега су то сада искористили да ударе на живот Срба на КиМ", рекао је он.

image