Србија и Балкан

МУП Северне Македоније демантовао наводе о атентату на Куртија

РТК је пренела да је Курти током боравка у Скопљу био под строгим мерама обезбеђења, пошто је, како тврде, било информација о покушају атентата на њега
МУП Северне Македоније демантовао наводе о атентату на Куртија© FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE/

Портпарол Министарства унутрашњих послова Северне Македоније демантовао је да је било покушаја убиства премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија током његове посете Скопљу.

"Што се тиче безбедности током посете премијера Куртија, она је организована по унапред утврђеним правилима и безбедносним проценама", рекао је за Танјуг портпарол МУП-а Тони Ангеловски.

Курти је новинарима након повратка из Скопља, казао да се тамо осећао безбедним и поред претњи "од појединаца и структура које имају корене у званичном Београду".

"Сазнао сам да има много претњи од појединаца и структура које имају корене у званичном Београду. Управо сам дошао из Скопља, нисам се осећао угроженим, али сам видео многе полицијске снаге које су се побринуле за састанак у Скопљу", додао је Курти.

Радио-телевизија Косова (РТК) пренела је да је Курти током боравка у Скопљу био под строгим мерама обезбеђења, пошто је, како тврде, било информација о покушају атентата на њега.

image