Србија и Балкан

Конкурс за пилоте Војске Србије отворен и за младиће и девојке из Републике Српске

На конкурс се могу пријавити кандидати који ће до краја 2024. године навршити до 27 година, и имају диплому основних академских студија цивилних факултета
Конкурс за пилоте Војске Србије отворен и за младиће и девојке из Републике Српске© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs

Младићи и девојке из Републике Српске којима је жеља да стану у строј војске Србије и подиче се звањем пилота, такође се могу пријавити на конкурс за Војностручно оспособљавање за резервне официре рода авијације који је отворен до 31. марта.

Пријаве за конкурс, који је расписало Министарство одбране Србије, могу да пошаљу кандидати који до краја 2024. године навршавају до 27 година и имају диплому основних академских студија цивилних факултета.

Кандидати који испуне опште услове конкурса, као и медицинске, психолошке и безбедносне провере, савладају селективну падобранску и летачку обуку имаће прилику да постану пилоти авиона и хеликоптера Ратног ваздухопловства и ПВО.

Најуспешнији међу њима, након завршеног шестомесечног оспособљавања, добиће могућност да одмах ступе у професионалну војну службу и да као официри рода авијације наставе летачку обуку.

Кандидати који поднесу пријаву за специјалност "пилот оператер даљински пилотираног ваздухоплова" неће бити упућивани на селективну падобранску и летачку обуку.

Уз каријеру у Војсци Србије, Ратно ваздухопловство и ПВО Војске Србије младим пилотима пружају и могућност за сталним усавршавањем.

Пријаве се могу поднети у центрима Министарства одбране, шалтерима Поште или на порталу еУправе.

Конкурс је отворен до 31. марта, а све додатне информације о условима и начину конкурисања могу се добити у Команди Ратног ваздухопловства и ПВО у Земуну (Улица Главна број 1) или на бројеве телефона 011/3074-008 и 011/3074-027.

image