Србија и Балкан

Осмаци одбијају наставу у "Рибникару" због инцидента с ножем; Стигле две нове тужбе

Два одељења осмог разреда одбијају да похађају наставу након што је код једног од вршњака пронађен нож у школској торби
Осмаци одбијају наставу у "Рибникару" због инцидента с ножем; Стигле две нове тужбе© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Због тога што се не осећају безбедно група ученика осмог разреда Основне школе "Владислав Рибникар" затражила је да не похађа наставу.

Како сазнају београдски медији, у питању су два одељења најстаријег разреда, управо оног у коме се у петак догодио инцидент када је код једног ученика пронађен нож у школској торби.

Како су родитељи који су желели да остану анонимни рекли за Н1, они и њихова деца одлучили су да се на наставу неће враћати док последњи случај не буде разрешен.

Они су на састанку са директором школе тражили да се на улазу постави детектор метала, као и да се дете из осмог разреда код којег је пронађен нож у петак удаљи са наставе. 

Како су јуче саопштили из МУП-а, истрага је у току, а дечак код кога је пронађен нож тврдио је да није његов.

Нико није повређен, нити је ученик икоме претио, наведено је у саопштењу МУП.

Две тужбе због рањене деце

Са друге стране, Вишем суду у Београду поднете су још две тужбе против родитеља дечака К.К. који је 3. маја прошле године у тој образовној установи убио 10 и ранио шест људи.

Две нове тужбе су против Кецмановића поднели родитељи рањене деце и припремна рочишта по тим тужбама заказана су за март и мај, сазнаје Танјуг.

Тужбе су поднете за накнаду нематеријалне штете услед физичког бола, претрпљеног страха и психичког бола, док је наставница поднела тужбу и због умањења животне активности.

Недавно је тужбу за накнаду штете поднела и наставница историје која је такође тешко рањена, а по њеној тужби још увек није заказано припремно рочиште.

Прву тужбу поднело је 27 чланова породице убијених, а другу чланови породице Дукић чија је ћерка убијена и по тим тужбама суђење је у току.

У овом суду води се и кривични поступак против Кецмановића, инструктора и власника стрељачког клуба у којем је, како се сумња, малолетни К.К. учио да пуца, док он кривично не може да одговора јер у тренутку извршења дела није имао навршених 14 година.

Суд је у том поступку одлучио да прихвати предлог Вишег јавног тужилаштва и суђење затвори за јавност. Суђење се наставља у четвртак и петак ове седмице.

image
VV inauguration
banner